Fogpótlások

Írta: Dr. Szalai Katalin on . Beküldve: Szolgáltatások

fogpotl1Fogműnek, fogpótlásnak nevezzük azt a gyógyászati segédeszközt, amely a fog nagy kiterjedésű destrukcióját vagy a foghiány és a hiányzó csontrészeket pótolja művi úton (fogtechnikai termékkel).

A fogművek feladata a fogazat funkciójának helyreállítása,a következményes elváltozások megelőzése, amelynek úgy kell megfelelni az esztétika és rágófunkciónak, hogy a szájképeteket ne károsítsa.

A fogművek termezésénél anamnézis, szájvizsgálat, rtg. felvétel és számos egyéb tényező mérlegelésével kell dönteni a fogpótlás típusáról, anyagáról (beleértve a különböző fémek alkalmazásáról) és a technológia kivitelezéséről.

koronaA betegeimmel mindent alaposan megbeszélek, ügyelve arra a tényre, hogy mindenkinek szuverén joga eldönteni: pénzéért mi kerül a szájába és milyen kezelési terminusok és milyen anyag felhasználásával valósul ez meg!

Fémallergiás betegeknél is készítek személyre szabott fémötvözetekből fogpótlásokat, speciális, nikkelmentes fémekből, aranyötvözetekből és titánból. Készítek szóló koronákat, betéteket, csaposfogat, különböző hidakat, kombinált munkákat, fémlemezeket különböző rejtett csúsztatós és patentos rögzítéssel, valamint teljes kivehető fogpótlásokat.